17.9 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

gıda etiketi

Siz sadece trans yağ mı gördünüz?

“Okul gıdası” denildiğinde, içinde “okul” geçiyor diyerek Milli Eğitim Bakanlığı sahipleniyor. İçinde “gıda” geçiyor diyerek hangi bakanlık sahiplenebilir ki?

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası: Trans yağ bildirilmelidir!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda etiketlerinden “trans yağ yoktur” beyanını kaldırmaya hazırlanıyor. Bakanlığını bu girişimine çeşitli kesimlerden gelen tepkilere TMMOB Gıda Mühendisleri Odası da katıldı: “Halk sağlığını korumak ve tüketiciyi doğru bilgilendirmek devletin görevidir: trans yağ bildirilmelidir!”

Gıda Mühendisleri Odası: Gıda Dedektifi, yasalar karşısında suç işliyor!

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada; özellikle ambalajlı gıdalarla ilgili yaptığı çıkışlarla tanınan sosyal medya fenomeni “Gıda Dedektifi” hesabının, tüketicileri gıda ürünlerine dair temelsiz yönlendirerek yasalar karşısında suç işlediği belirtildi.

Etikette şeker uyarısı için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, hazır ambalajlı gıdaların ambalajlarında, anlaşılabilir ve görülebilir şekilde, gıdada kullanılan şekerin miktarı ile elde ediliş kaynağının belirtilmesinin zorunlu hale getirilmesi, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında idari para cezası verilmesi hususunda yasa teklifi verdi.

Ambalajın üzerindeki bilgi, satın alma tercihlerini etkiliyor

Türk tüketicisi etiket üzerinde nerede ve nasıl üretildiği açıkça belirtilmiş yiyecek ve içecek ambalajlarını dünyadaki tüketicilere göre daha fazla tercih ediyor.

Alkolsüz içeceklerde alkol mü var?

Alkolsüz içeceklerin alkol içerip içermedikleri, dini açıdan haram olup olmadıkları yıllardır tartışılıyor. Bu doğru mu? Alkolsüz içecekler gerçekten alkol içeriyor mu?

Tüketiyoruz ama güveniyor muyuz?

Son yıllarda giderek artan gıdalardaki sahtecilik olayları nedeni ile gıdaların güvenilirliği konusunda tüketicilerin algısında haklı olarak tereddütler artmaktadır. Tüketici bilgi düzeyi üzerine yaptığım bu çalışma tüketicilerin güvenilir gıda tercihinde hangi faktörlerden etkilendikleri, gıdaların etiket bilgilerini okuma ve anlama düzeyleri, hileli gıdalarla ilgili algıları ve bilinç düzeyleri, gıda gruplarına göre güvenilirlik dereceleri ortaya konmuş ve kendi ölçüleri içinde tüketicilerin gıda güvenilirliği konusunda algı düzeyi üzerine yol gösterici veriler sunmaktadır.

Yeni yılda beslenmenin 5 altın kuralı

Yeni yılla beraber sağlıklı yeme alışkanlıkları kazanmak, bir bireyin kendisine verebileceği en güzel yeni yıl armağanı. “Peki, bu alışkanlığı nasıl kazanacağız?” diyorsanız, işte size 5 altın kural…

Tuz tüketimimizi kontrol altında tutabilir miyiz?

Günlük olarak tüketmemiz gereken tuz miktarı ne olmalı, bu miktarı aşıyor muyuz ya da vücudumuz için gerekli olan miktardan daha mı az tuz alıyoruz? Bu gibi sorular hepimizin aklına geliyor, hepimiz kendimizce hesaplamalar yapıyoruz. Ya da asla bu konuya önem vermeyip hesapsızca tuz tüketiyoruz.

PAGEV: Ambalajlar 20 milyar liralık sebze-meyveyi çöpten kurtaracak

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu; gıda ambalajları sayesinde Türkiye’de her yıl israf edilen 20 milyar liralık yaş sebze ve meyve ile 1,8 milyar liralık ekmeği çöpe gitmeden kurtarmanın mümkün olduğunu belirtti.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img