7.9 C
Ankara
Çarşamba, Ocak 15, 2025

Fruktoz

Şeker Tebliği taslağı ile bazı şeker türlerinin isimleri güncelleniyor…

Şeker Tebliğ Taslağı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 09 Ağustos 2018 tarihinde görüşe açıldı. Bu taslak yürürlüğe girdiği zaman 23 Ağustos 2006 tarihinden beri yürürlükte olan  “Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği” yürürlükten kalkmış olacak.

Nişasta bazlı şeker tartışmaları sürerken…

Bilgi kirliliği nedeniyle son yıllarda işlenmiş gıdalara olan baskı giderek artıyor. Gıda katkı maddeleri, çeşitli gıda bileşenleri, gıda işleme yöntemlerinin gıdaların yapısında meydana getirdiği değişiklikler gibi birçok konu gündemimizde. Ama bu konularla ilgili olarak tartışan tarafların hiç biri tüketicilerin...

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: “NBŞ kotası arttırılmamalı, gıdalarda kullanımı sınırlandırılmalı, sıkı denetim getirilmeli”

T.C. Sağlık Bakanlığı “Nişasta Bazlı Şekerlerin (NBŞ) Sağlığa Etkileri” Hakkında Bilim Kurulu Raporu bugün açıklandı. Raporda; yapılan değerlendirmeler ışığında Bilim Kurulu’nun “Halen %10 olan NBŞ kotasının (üretiminin) artırılmaması ve gıdalarda kullanımının sınırlandırılarak sıkı denetiminin sağlanması” önerisine yer verildi.

Türkiye’de şeker pancarı üretimi tasfiye mi ediliyor?

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, şeker fabrikaları satışı ile ilgili basın bildirisi yayınladı. Bildiride, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sonrasında şeker piyasasında neler yaşanacağının bilinmediğine dikkat çekildi.

Şekerli Gıdalarda Sıklıkla Kullanılan Mısır Şurubu Nedir?

Mısır Şurubunun Kaynağı Nedir, Nasıl Üretiliyor? Neden Kullanımda? Mısır Şurubunun Metabolizmadaki Absorbsiyonu... Mısır Şurubunun Sağlığa Etkileri... Mısır Şurubunun Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkileri...

Çok fazla meyve yemek kilo aldırır mı?

Çoğu insan, tükettiği meyvenin enerjisini hiçe sayarak kendini bir şeyler yemiş olarak görmez. Peki, bu doğru mu? Fazla tüketilen meyvenin, ağırlık kazanımı olarak geri döndüğüne dikkat çeken Diyetisyen Fatma Yılmaz, meyve tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Tüketicinin şeker bilgi düzeyi ‘oldukça sınırlı’

Şeker konusunda artan kaygılara karşın yapılan yeni bir araştırma tüketicilerin şeker konusunda bilgisi düzeyinin ‘oldukça sınırlı’ olduğunu gösteriyor.

WHO şekerli içecek vergisine destek veriyor

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, obezite ve diyabet gibi hastalıklarla mücadelede şekerli içeceklere ek vergi uygulanması doğru bir politika. Örgüt tarafından hazırlanan rapora göre, şekerli içeceklerin fiyatlarının en az yüzde 20 oranında arttırılması durumunda tüketimin azalması sağlanabilir.

Şeker vergisi başarısızlığa mı mahkum?

İngiltere’de şekerli içeceklere uygulanacak vergi, tüketicilerin kalori alımını azaltma hedefine ulaşabilecek mi? İngiltere’den gıda alanında uzman bir avukat, şekerli içeceklere getirilecek verginin başarısız olmaya mahkum olduğu görüşünde.

Tatlandırıcı kullanımının sağlık üzerine etkileri

İlk tatlı tadı ile tanışmamız doğar doğmaz anne sütü almamızla başlar. Bebekler tatlı tadına karşı haz verici uyaranlar gösterirler. Anne sütünden sonra başlanan tamamlayıcı besinlerin sükroz içeriği bebeğin ileriki yaşamında bu tadı daha çok seçmesine neden olabilmektedir. Ancak, erken sükroza başlamak gelecekte, obezite gibi gibi gün geçtikçe görülme sıklığı artan hastalıklar için risk etmeni olabilmektedir.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img