5.1 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

et tüketimi

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Tanju Besler, et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda dengeli beslenmenin ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekti. Kurban etinin, kesimden sonra en az 12-24 saat bekletilerek tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Besler, “Her zaman olduğu gibi bayramda da üç ana öğün yapın, etlerinizi kısık ateşte, yağ ilave etmeden ve uzun sürede pişirin” önerisinde bulundu.

Salgında et tüketimine dikkat

Korona virüs salgınında gıda güvenliğinin önemine vurgu yapan BAU Gastronomi Bölüm Başkanı Gıda Mühendisi Dr. Zeynep Tacer Caba, özellikle et ürünlerinde el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Çiğ ve yeterince pişirilmemiş gıdalar, mikrobiyolojik olarak risk kaynağı olabilir” dedi.

Pakdemirli: “2002’de bu milletin yiyecek eti yokmuş bugün 15 kilo yiyor”

Bakan Pakdemirli; “Türkiye 2002 yılında kişi başı 6 kilogram et tüketiyordu şimdi 15 kilo et yemeye başlamış. Türkiye'nin refahı artmıştır. CHP milletvekilleri bu işlere hiç tevessül etmesinler. 2002'de bu milletin yiyecek eti yokmuş bugün 15 kilo yiyor. Her şey kırmızı etten yana.”

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’na eleştiri

Zootekni Bilim Kongresinde konuşan Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı M. Ülkü Karakuş; “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu listesi açıklandı. Kurulda 6 tıp doktoru bir gıda mühendisi var. Ziraat mühendisi ya da tarımda yer alan mesleklerden kimse yok. Bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz.” dedi.

Günlük tüketiminiz 120 gramı aşmasın

Kurban Bayramı süresince et tüketimine dikkat! Kırmızı et, kaliteli bir protein olmasının yanı sıra doymuş yağ ve yüksek oranda kolesterol içeriyor. Sağlığınızı riske atmamak için dikkatli tüketmeli, özellikle kavurmaların yanında mutlaka salata veya sebze yemeği tercih etmelisiniz.

Gıda Mühendisleri Odası’ndan, kurbanlık etin tüketimi ve saklanması konusunda uyarılar…

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan satışı, kesimi ve et tüketiminin arttığına dikkat çeken TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, kurbanlık etlerin tüketimi ve saklanması konusunda tüketicileri daha bilinçli ve duyarlı davranmaları konusunda uyardı.

Et hakkında bilinmesi gerekenler ve doğru bilinen yanlışlar

Kırmızı et, tavuk, balık dolapta ne kadar süre saklanabilir? Etler ne zaman dondurulmalıdır? Dondurulmuş et ne kadar saklanabilir? Nasıl çözündürülmelidir? Endüstriyel tavuk etleri zararlı mı, kanser yapar mı? Tavukları hızla büyütmek için hormon kullanılıyor mu? Tavuklar 45 günde nasıl büyüyor? Tavuk etlerinde antibiyotik var mı? Gezen tavuk mu daha sağlıklı endüstriyel tavuk mu? Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Akuakültürle ekosistemlerin kaybı önlenebilir

Yeni bir araştırma, karasal tarımın yerine okyanus çiftçiliğinin yaygınlaşmasının küresel ekosistemin korunmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Norveçli ve Amerikalı bilim insanlarının son araştırmalarına göre, insanların et tüketimlerinin küçük bir bölümünü bile deniz ürünleriyle değiştirmesi, Hindistan’ın iki katı kadar bir tarım alanını kurtarabilir.

Bayramda beslenmeye dikkat!

Bayram süresince et tüketim miktarına dikkat etmekten daha da önemlisi, sunulan ikramlıkların miktarlarına da dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde kilo artışı kaçınılmaz…

Gümrük vergilerinin düşürülmesi, piyasadaki spekülatif oyunculara karşı kullanılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gerek hububat gerekse kırmızı et ithalatıyla ilgili vergi indirimlerinin üreticiyi mağdur etmeye dönük değil, piyasadaki spekülatif oyunculara karşı kullanılacağını açıkladı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img