17.9 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

ekoloji

Kül depolama sahalarını mevzuata uygun hale getirmeyen termik santraller çalışamayacak

TEMA Vakfı’nın kömürlü termik santrallerin çevre mevzuatına uyum sağlamaları için tanınan muafiyet süresine yönelik yapılan yönetmelik değişikliğinin iptali için açtığı davada, T.C. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Yaban Hayatını Birlikte Koruyabiliriz!

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü’nde açıklama yapan 234 sivil toplum kuruluşu, yaban hayatının korunması için iki yıl önce başlattıkları mücadelenin umut verici sonuçlar doğurmaya başladığını belirtti.

AB’ye tarımsal ürün satamayabiliriz!

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin tarımsal ticareti de önemli ölçüde etkileyeceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Levent Kurnaz, yakında Avrupa Birliği’nin ürettiğimiz ürünleri kabul etmeyebileceği uyarısında bulundu. Kurnaz, “Avrupa Birliği artık ‘ya benim değim gibi üretirsin ya da bu ürünü AB’ye sokamayız’ diyecek. Hem ürünümüze test yapacak, hem de ‘nasıl yetiştirdiğin önemli’ diyecek. Sadece son ürününüze değil, son ürünü üretirken kullandığınız bütün ilaçlara, gübrelere, ne kadar karbondioksit saldığına bakarak ürünü talep edecek. Bu sene olmazsa gelecek sene bunu uygulayacak” diye konuştu.

Her yıl 642 milyon ton toprağımız erozyona uğruyor!

Türkiye’de her yıl 642 milyon ton toprak erozyona uğrarken, 154 milyon ton toprak akarsularla denizlere taşınıyor. Oysa 1 santimetre toprağın oluşması için 500 yıl gerekiyor.

31 STK’dan itiraz: Gıdaya Yönelik İfade Özgürlüğü Kısıtlanamaz!

“Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” başlıklı torba yasa tasarısının 28., 29. ve 30. maddelerinin gıdaya yönelik ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı düzenlemeleri içerdiğine dikkat çeken 31 STK, ortak bildiri yayınladı. Açıklamada; Türkiye’de gıda hususunda birçok sorun olduğu ancak sorunun çözümünü yasaklar üzerinden kurgulamanın, toplumda gıdaya ilişkin endişe, korku ve güvensizliği azaltmayacağı vurgulandı.

Uygulamalı Çiftçi Okulları

“Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Yukarı Sakarya Havzası” Projesi kapsamında Ankara, Eskişehir ve Kütahya’da Uygulamalı Çiftçi Okulları başlıyor

Koronavirüs, ekolojik dönüşüm için fırsat sunuyor

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği: “Koronavirüsün, insanlığa yaşattıklarıyla, doğa dostu üretim ve tüketim yöntemlerini benimseyerek, ekolojik yaşam alışkanlıklarının geliştirilmesi yönünde bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz.”

Ambalaj üretiminde ilerlerken, geri toplamada sınıfta kalmayalım

Türkiye global ambalaj dünyasında ilk onun içinde zirveye doğru gidiyor. Bir de geri toplama kültüründe aynı hızlı gelişimi yakalayabilse, ekonomiye ve çevreye katkısı çok daha büyük olacak.

Geleceğimize bir de bu taraftan bakalım

Türkiye'de suyun yüzde 75'inin tarımda kullanıldığını biliyoruz. Öyleyse yönetenlerimizin paramızı sürdürülemez "hayalî" yatırımlar yerine, su kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak "hayati" yatırımlara harcaması gerekmez mi!

Sürdürülebilir tarım ve gıda birbirine bağlıdır

Sürdürülebilir tarım ve gıda birbirine bağlıdır. Ancak ortaya çıkan gıda atıkları sürdürülebilirlik ilkesine aykırıdır.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img