2.5 C
Ankara
Pazar, Kasım 24, 2024

Dünya Ekonomik Forumu

WEF: Koronavirüs salgını eşitsizlikleri ve sosyal parçalanmayı artırıyor

2020 yılında dünya, salgın gibi uzun vadeli riskleri görmezden gelmenin yıkıcı etkilerini yaşadı, bugün yayımlanan Küresel Riskler Raporu 2021’e göre ise pandemi artık acil bir risk. COVID-19 salgını eşitsizlikleri ve sosyal parçalanmayı artırıyor, önümüzdeki 3-5 yıl içinde ekonomiyi tehdit edecek ve 5-10 yıl içerisinde ise jeopolitik istikrarı zayıflatacak. Aynı zamanda çevresel kaygılar hala gelecek on yıl için olasılık ve etki açısından listenin başında geliyor.

Çölde Davos!

İsviçre'nin doğusunda, Graubünden kantonunda, karlarla kaplı Davos kasabasında 1971’den beri yapılan Dünya Ekonomik Forumu (WEF), hem jeopolitik hem de iklim açısından daha sıcak bir yere; Suudi Arabistan’a gidiyor. Davos’un Ortadoğu (MENA) Bölgesel Forumu nisan ayında Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek.

Pekcan’dan Davos mesajı: “Türkiye Fırsatlar Ülkesi”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: “Türkiye’de yatırım yapmayı düşünen dünya çapındaki bazı firmalardan randevu talepleri oldu. General Electric'in zaten yatırımları var, onlardan talep geldi. P&G ve Alibaba'nın da görüşme talepleri var.”

2020’de dünyada ekonomik ve siyasi kutuplaşmalar artacak

Marsh & McLennan Şirketler Grubu ve Zurich Sigorta Grubu’nun destekleriyle hazırlanan Küresel Riskler Raporu, Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklandı. Raporun sonuçlarına göre; tüm uzun vadeli riskler iklime yönelik ciddi tehditler oluştururken, ekonomik çatışmalar ve iç siyasi kutuplaşma 2020 yılının önemli kısa vadeli riskleri olarak gözüküyor.

Tamer Saka: “Türkiye’ye gelmek için bekleyen hazır bir ilgi var”

Davos Zirvesi’ne katılan Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, zirveden edindiği izlenimleri paylaştı. Türkiye’ye karşı alışılmış ve kabullenilmiş bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Tamer Saka, “Ülkemize karşı olan ilgi hâlâ oldukça diri. 2018’de Türkiye’nin daha fazla yatırım çekebileceği ortama girebileceğini görebiliyorum. Türkiye’ye gelmek için bekleyen hazır bir ilgi var” dedi.

Oxfam: Yüzde 1’lik kesim, küresel servetin yüzde 82’sine sahip!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Dünya Ekonomik Forumu öncesinde yayınladığı raporda gelir adaletsizliğine dikkat çekti. Rapora göre en varlıklı yüzde 1'lik kesim, geçen yıl yaratılan küresel servetin yüzde 82'sine sahip oldu.

1 yılda 70 dev şirket destek verdi

2015 yılında Tent Vakfı’nı kurarak özel sektörü mülteciler konusunda harekete geçirmek için bir model oluşturan Hamdi Ulukaya, bu sayede her biri dünya devi olan pek çok markayı ortak bir amaç için bir araya getirdiklerini ifade etti.

Ulukaya: “Gelir adaletsizliğini gidermede iş dünyası sorumluluk almalı”

Chobani markasıyla Amerikan gıda pazarında büyük başarı kazanan Türkiyeli girişimci Hamdi Ulukaya, Davos’ta devam eden 47. Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katıldı. "İş insanlarının daha fazla varlık edinmek yerine çalışanları için daha fazlasını yapması şart." diyen Ulukaya, başarıyı paylaşmanın ticarette zarar getirmediğini söyledi.

Küresel rekabette dört sıra birden geriledik

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2016-2017 Küresel Rekabetçilik Raporu’nu açıkladı. Türkiye 138 ülke arasında dört basamak gerileyerek 55. sırayı aldı.

Symes: “Bir planınız yoksa hedefler sadece dileklerdir.”

TÜSİAD’ın, iklim değişikliğiyle mücadele konusunu ele aldığı toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, ulusal düzeyde iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik tüm plan ve politikaların bir an önce net bir şekilde tariflenmesi gerektiğine inandıklarını belirterek; “Bir planınız yoksa hedefler sadece dileklerdir.” şeklinde konuştu.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img