14 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

Doç. Dr. Gamze Akbulut

12 kitap bir arada: Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar

Editörlüğünü Doç. Dr. Gamze Akbulut’un yaptığı Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar isimli 12 kitaplık seri, bir araya getirilerek tek kitapta toplandı.

Yağlı tohumlar günlük beslenmemizde ne ölçüde yer almalıdır?

Kronik hastalıkları önleme çalışmalarında, yüksek risk gruplarında sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırma, vücut ağırlık kaybını sağlama ve fiziksel aktivite düzeyini artırma gibi ılımlı değişikliklerin, kronik hastalık insidansını %45-60 oranında azalttığı belirlenmiştir. Yağlı Tohumlar Nelerdir? Fındık, ceviz, badem, çam fıstığı, yer fıstığı, antep...

Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi

Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi kitabında, son literatür bilgileri ışığında GİS hastalıkları hakkında teorik bilgilere ve tıbbi beslenme tedavisi uygulamalarına yer verilerek bu alanda hizmet veren sağlık çalışanlarına öneriler sunuluyor.

Obezite Kadar Riskli Bir Durum: Yeme Bozuklukları

Yeme bozuklukları, obezite ile benzer şekilde son yıllarda artan bir prevalansa sahiptir. Bu hastalıkların oluşumu ve ilerlemesinde fizyolojik, psikolojik ve metabolik olarak farklı etmenler rol oynamaktadır.

Yeni Trend: Glutensiz Beslenme

Gluten, çoğunlukla buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan bir tahıl proteinidir. Pek çok insanın mide ve bağırsaklarında sorunsuzca sindirilebilen bu protein, bazı insanlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Gluten sindiriminin kolay olmadığı bu gibi kişilerde, glutene karşı hafif ya da ciddi derecede hassasiyet görülmektedir.

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar

Toplam 12 kitaptan oluşan Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar kitap serisi, diyetisyenlerin ve bu alanda hizmet veren tüm sağlık çalışanlarının en fazla ihtiyaç duyduğu, Diyetetik uygulamalarla ilgili Türkçe kaynakların en az olduğu hastalıklara yer veriyor.

Son günlerin en çok tartışılan konusu: Trans yağlar sağlığımız için zararlı mı? Nasıl beslenmeliyiz?

Temel beslenme bileşenlerinden olan yağlar, sadece yüksek enerji kaynağı olmayıp, içerdikleri yağ asitlerinin özelliklerine bağlı olarak beslenme ve sağlık üzerinde çok önemli rollere sahiptir.

Yüksek Fruktoz Tüketimi Kansere Neden Olur mu?

Fruktoz, çoğu meyvenin bileşiminde bulunan ve batı tarzı diyetlerde yüksek tüketimi olan doğal bir şekerdir. Eşit miktardaki glikoz ya da sükroza göre daha tatlı tadı olan ve çoğunlukla şekerli besinlerde ve içeceklerde kullanılan bir şekerdir.

Yumurta kolesterolü yükseltir mi?

Mucizevi olarak nitelendirilen tek besin olan, anne sütüne en yakın besin yumurtadır. Yumurtayı bu kadar sağlıklı bir besin yapan ise; içerdiği proteinin vücutta kullanılabilirliğinin yüksek olması (%100’e varan oranda) ve böylelikle doku onarımı; ayrıca beyin ve sinir sistemi gelişimine de katkıda bulunmasıdır.

Balık ve Balık Yağı (Omega-3 Yağ Asitleri)

Omega-3 (alfa-linoleik asit), Omega-6 (linoleik asit) ve Omega-9 (oleik asit)'dan oluşan omega yağ asitlerinin genel olarak beyin gelişimi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, koroner kalp hastalıklarının önlenmesi gibi fonksiyonları bulunmaktadır.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img