13.6 C
Ankara
Cuma, Kasım 22, 2024

diş fırçalama

Karantinada diş sağlığı ihmal ediliyor

Koronavirüs nedeniyle evlerine kapanan insanlar, diş sağlığını yeterince önemsemiyor. Diş fırçalamanın dışarı çıkınca, sosyal bir eyleme katılınca yapılan bir kişisel temizlik olduğu algısı karantinada zirve yaptı. Ayrıca iletişim kurmadığından takma dişlerini gün içerisinde takmayan yaşlılar için de damak şeklinin değişme tehlikesi var.

“Sadece diş fırçalamak yeterli değil!”

Şekerleme sonrasında mutlaka dişlerin fırçalanmasını gerektiğini belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Sadece diş fırçalamak da yeterli değil. Kalıntıları temizlemek için arayüz fırçası kullanılmalı. Eğer bunlar yapılmıyorsa en azından bol su içilmeli” diyor.

Ramazan’da ağız kokusunu önlemeye yarayacak 10 öneri

Ramazan’da yetersiz su tüketimi ve uzun süreli açlık gibi sebepler kişilerde ağız kokusu problemi görülmesine yol açabiliyor. Diş ve diş eti problemleri gibi unsurlar da ağız kokusu sebepleri arasında sayılabiliyor.

Hastalıkları önlemek için ağız sağlığına dikkat!

Virüslerin vücuda en kolay şekilde giriş yaptıkları yerlerin başında ağız yolu geliyor. Çünkü elleri sık sık ağıza götürmek, vücudu mikroplara karşı savunmasız bırakıyor. Ayrıca bakterilerin de kolayca üreyebildiği ve vücuda geçiş yapabildiği ağız için ise bazı bakım kurallarına uymak gerekiyor.

Su içmek bile işkenceye dönüşüyorsa dikkat!

Tüketilen yiyecekler sebebiyle diş etlerinde çekilmeler ve soğuğa karşı hassasiyet şikayetleri başlayabiliyor. Hava değişimleri sırasında daha fazla hissedilen diş hassasiyeti, dişlerin sızlamasıyla kendini gösteriyor. Hassasiyet nedeniyle de ağrı korkusuyla dişleri fırçalamama hatta soğuk havalarda konuşmaktan endişe duyma gibi problemler yaşanabiliyor.

Erik yedikten sonra mutlaka bunu yapın…

Ekşi ve şekerli yiyecekler ile gazlı içecekleri tükettikten sonra sakın dişlerinizi fırçalamayın. Bunun yerine 1 bardak ılık su için.

Dişlere zarar veren 10 hata

Diş macunu, reklamdaki gibi tüm fırçayı kaplamalı mı? Dişlerimizi günde kaç kere fırçalamalıyız? Bu ve daha pek çok sorunun cevabı haberimizde… İşte, diş sağlığı hakkında doğru bilinen 10 yanlış!

Anne babalar dikkat! Çocuklarda gripten sonra en çok bu hastalık görülüyor!

Ülkemizin olduğu gibi dünyanın da ağız ve diş sağlığı karnesi kırıklarla dolu. Okul çağındaki çocukların yüzde 90’ına yakınında, yetişkinlerin de yaklaşık yüzde 100’ünde çürük bulunduğunu bildiren Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, diş çürüğü gripten sonra en çok görülen çocukluk çağı hastalığı!

Okullarda florür vernik uygulanmalı mı?

Velilerin kafası karışık. Okullarda çocuklara uygulanacak florür vernik uygulaması için ailelerden izin kağıdı isteniyor, veliler de soluğu ‘Yaptıralım mı, yoksa yaptırmayalım mı?’ diye diş hekiminde alıyor.

Ağız ve diş detoksu için 8 öneri

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağzınızı bakteri ve toksinlerden kurtarmak için detoks yöntemlerinden yararlanabileceğinizi belirtiyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img