14.6 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 23, 2024

çalışan

Son bir yılda işyeri sayısı 63 sektörde artarken çiftçi sayısı yüzde 8,9 azaldı

Son bir yılda işyeri sayısı 63 sektörde artarken çiftçi sayısı yüzde 8,9 azaldı

KİT ve özelleştirilecek kuruluşlarda çalışan sayısı azalıyor

KİT’ler ve özelleştirme kapsamında bulunan kuruluşlardaki çalışan sayısı, geçen yılın son 3 ayında, 8 bin 450 kişi azaldı. İstihdamda en çok azalma Hazine portföyünde bulunan kuruluşlarda yaşandı.

Çalışanların tercihi değişti

Endüstri Radyo’da Çetin Ünsalan’ın sunduğu Reel Piyasalar programında soruları yanıtlayan Peakup Genel Müdür Yardımcısı Kadircan Toprakçı, artık çalışanların daha inovatif olmayı tercih ettiğini ve şirketlerde rahat bir ortamın bulunmasını istediklerini söyledi.

COVID-19 tedbirleri çalışanı korumuyor

Ekonomi Politikaları Uzmanı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu: “İşten çıkarma yasağının devamının, salgının çalışanlar üzerindeki etkisini azaltma bağlamında ilk bakışta önemli olduğu görülüyor ancak bu yasakla bağlantılı olarak uygulanan zorunlu izin ve kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalar çalışanların haklarının kaybedilmesine de yol açıyor.

Tükenmemek için hangi önlemler alınmalı?

İş yaşamının yol açtığı tükenmişlik sendromunu, alınacak bazı tedbirlerle önlemek mümkün! Burada hem şirket yönetimi hem de çalışana önemli görevler düşüyor.

Pandeminin çalışanlara etkisi ne oldu?

Koronavirüs pandemisinde çalışan bireyleri kapsayan araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, evden çalışan kişiler daha fazla kaygı ve stres altındayken, iş ve aile arasında da daha fazla rol karmaşası yaşadıkları ortaya çıktı.

Sefer tasına geri dönüş

Salgın sosyal, ekonomik yaşamın yanında gıda tüketimi ve gıda satın alma tercihlerini de değiştirdi. Sağlıklı gıda tüketme arzusu eski dönem alışkanlıklarını günümüze taşıdı. Evde pişirilen ve hijyen açısından güvenli yiyeceklerin iş yerine ya da okula taşınması, nostaljik sefer tasını yeniden günlük hayatımıza getirdi. Sefer tasında olmazsa olmazlar arasında C vitamini ve bakliyat geliyor

Korona virüs iş kazası mı meslek hastalığı mı?

Korona virüs nedeniyle pek çok kişi evden çalışma modeline geçti. Ancak hâlâ sahada çalışan ve işi gereği insanlarla temas halinde olan meslek grupları var. Bu insanlar virüse yakalandığı zaman iş kazası olarak mı sayılmalı yoksa meslek hastalığı kapsamına mı alınmalı konusunda soru işaretleri var. İki durumda da sigorta poliçelerinde dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor.

Koronavirüs salgını 10 çalışandan 6’sının düzenini değiştirdi

Kovid-19 salgını öncesi çalışmakta olan kesimin salgın sırasında ne yaptığını irdeleyen bir araştırma; pandeminin iş dünyasının çalışma düzenini fazlasıyla etkilendiğini gösteriyor. Araştırmaya göre, 10 çalışandan 6’sının çalışma düzeni değişmiş. Görüşülen kişilerin yüzde 37’si salgından önce olduğu gibi çalışmaya devam ediyor. Peki ya geri kalan yüzde 63’lik grup ne yapıyor?

Ücretsiz izin için çalışanın rızası ve yazılı onayı gerekiyor!

Koronavirüs (Covid-19) salgınından olumsuz etkilenen bazı işletmeler, Cumhurbaşkanlığı’nın tedbir paketine rağmen çalışanlarını işten çıkarmaya ya da ücretsiz izne ayırmaya başladı. Bu süreçte işveren ve çalışanlar arasında hukuki ihtilaf doğabileceğine dikkat çeken Arabulucu Avukat Cevat Kazma, iş yerinde ücretsiz izin uygulanabilmesi için çalışanın rızasının ve yazılı onayının gerekli olduğuna dikkat çekti. Cevat Kazma, bunu kabul etmek istemeyen çalışanların iş sözleşmesini tek taraflı fesih edebileceğini ve tüm haklarını alabileceğini açıkladı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img