5 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

biyoteknoloji

Aşılar için soğuk zincir şartını kaldıran teknoloji dünyaya açılıyor

Boğaziçi Üniversitesi, Prof. Dr. Nesrin Özören tarafından geliştirilen ve halihazırda Koronavirüs aşısı için kullanılması yönünde çalışmaları sürdürülen “mikro-kürecik” teknolojisiyle ilgili patentlerini Vaccizone firmasına lisansladı.

Pakdemirli: “Enzim ihtiyacı yerli ve milli üretimle karşılanacak”

Türkiye'nin ilk Biyoteknoloji Endüstriyel Enzim Üretim Fabrikası olan LİVZYM 'in açılışına katılan Bakan Pakdemirli, Afrika'dan Rusya'ya kadar, bu bölgedeki ilk endüstriyel enzim fabrikası olan tesisin, bundan sonra benzer fabrikaların artmasına öncülük edeceğini söyledi.

İklim değişikliği tarım sektörünü nasıl etkileyecek?

Bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım Gıda ve Beslenme Politikaları Zirvesi’nin ilk gününde iklim değişikliğinin dünyada ve ülkemizde su kaynakları ve tarım üzerine etkisi, alternatif enerji kaynakları, tarımda ileri teknoloji kullanımı, gıda atıkları ve israfın önlenmesi ve çiftçi refahının artırılması konuları konuşuldu.

Avrupa Adalet Divanı’ndan genetik çalışmalar hakkında önemli karar

Avrupa Adalet Divanı bitki ve hayvanların genetiğinde yapılacak değişiklikleri GDO’lu gıdaların tabi olduğu düzenleme, denetleme ve standartlara tabi tutacak bir karara imza attı. Euronews Türkçe’nin konuya ilişkin haberine göre, karar sonrası İngiltere, Belçika, İsveç ve Finlandiya'da hukuki olarak gri bölgede yer aldığı için devam ettirilen araştırmaların tamamı gerekli izinler çıkana kadar durdurulmak zorunda kaldı.

Genetikçiler isteğe özel bebek siparişine tepkili!

Biyoteknoloji konusunda yaşanan gelişmeler sayesinde istenilen özelliklere sahip bebeklerin oluşturulmasının mümkün olabileceği iddia ediliyor. Hastalıkların önlenmesinin kabul edilebilir bir uygulama olduğunu belirten genetik uzmanı Doç. Dr. Korkut Ulucan, hastalık dışı uygulamaların etik dışı olduğunu ifade ederek “Bu tip keyfe keder uygulamalar çok büyük tehlikeleri beraberinde getirecek” uyarısında bulundu.

Sarıbal: “Tohum piyasası, çok uluslu şirketlerin tekeline bırakıldı”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gıda zincirinin en önemli halkası olan tohum piyasasının, çok uluslu şirketlerin tekeline bırakıldığını savundu.

Çukurova’da Biyoteknoloji Günleri

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ‘4. Çukurova Biyoteknoloji Günleri’ 15 Mart Salı günü başladı.

GDO’lu gıdalara etiket mi? O kadar da çabuk değil…

Yıllar boyunca GDO içeren gıdalar Amerika’da marketlerin raflarında yer aldı ve buna karşı itirazlar oldukça azdı. Yabani otlarla mücadele ilaçlarına ve zararlı böceklere karşı dirençli olması amacıyla biyomühendislik yoluyla geliştirilen bu gıda bileşenlerinin tüketimi, federal hükümet ve gıda endüstrisi tarafından tamamıyla güvenli kabul edildi.

Rusya organik gıdanın en büyük tedarikçisi olabilir mi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin, dünyanın en büyük çevre dostu gıda tedarikçisi olmasını istiyor. Ancak uzmanlar, ülkenin organik sertifikasyonu ve üretiminde daha gidecek uzun bir yolu olduğunu söylüyorlar. Vladimir Putin geçen yıl Aralık ayında Rusya Parlamentosunda yaptığı konuşmada; “Özellikle...

Amerika, “ülke çapında gönüllülük esasına dayalı GDO etiketlemesini” konuşuyor

Amerika Eyalet Tarım Daireleri Ulusal Birliği (NASDA) Konferansında Gıda Güvenliği Modernizasyon Yasası ve GDO etiketlemesi konuşuldu. Amerika Eyalet Tarım Daireleri Ulusal Birliği (NASDA) tarafından düzenlenen 2016 Kış Politikaları Konferansında gelecekte de konuşulmaya devam edecek önemli konular ele alındı. NASDA Amerika’da hem...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img