12.5 C
Ankara
Perşembe, Kasım 21, 2024

Bitkisel üretim

İllerin tarımsal ve bitkisel üretim tablosu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı "Tarımsal Üretim Değer" verilerini açıkladı. Türkiye'de 2020 yılında bir önceki yıla göre tarımsal üretim değeri yüzde 22,2 artışla 549 milyar 57 milyon 752 bin TL oldu.

Bakanlık, Şırnak’ta bitkisel üretimle ilgili 7 yeni projeyi başlatıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şırnak'ta bu yıl toplam 5 milyon lira kaynak ile bitkisel üretim ve mera ıslahında 7 yeni proje başlatacaklarını açıkladı.

Kırşehir’de çiftçiye tohum desteği

Kırşehir’de Bitkisel Üretimi ve Yem Bitkilerini Geliştirme Projeleri kapsamında çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı.

KOP İdaresi Başkanı Şahin: “Akıllı sulama ile yıllık yüzde 25’lere varan enerji tasarrufu sağlanacak”

KOP İdaresi Başkanı Şahin: "Akıllı sulama ile yıllık yüzde 25'lere varan enerji tasarrufu sağlanacak"

Türkiye’nin tahılda kendine yeterlilik oranı giderek azalıyor

2018-2019 piyasa döneminde %92,4 olan toplam tahıl ürünlerinde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi (yeterlilik derecesi), 2019-220 sezonunda %87,8’e geriledi. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi ise %100,5’den %89,5’e geriledi.

Çiftçi de dolar mağduru

Gübreden tohuma, yeme, mazottan ilaca her girdisi dolara endeksli çiftçinin bitkisel üretimde üretim değeri, son 10 yılda 18,3 milyar dolar azaldı.

Gübre desteğinin artırılmasına ilişkin karar yayımlandı

Gübre desteğini iki katına çıkaran Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kırmızı mercimekteki hazin tabloyu sordu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, anavatanı Anadolu olmasına rağmen, üretimi azalan ve ithalatı artan kırmızı mercimeğin, raf fiyatlarındaki önlenemeyen yükselişini, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, mercimekteki bu olumsuz tablonun nedenini soran Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, mercimek üreticilerine verilen cüzi miktardaki tarımsal desteklerden bahsetti ve “TMO, ton başına 3 bin 500 TL taban fiyatı belirledi” açıklamasında bulundu.

Lisanslı depo kapasitesi 7 milyon tona ulaştı

Son 3 yılda hem lisanslı depo şirketi sayısında, hem de kapasitede büyük artışlar olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli; “Böylelikle, lisanslı depo şirketi sayısı 38'den, bugün 3,3 kat artarak, 126'ya ulaştı. Lisanslı depo kapasitesi ise 1,8 milyon tondan, bugün itibariyle 4 kat artışla, 177 noktada, toplam 7 milyon tona ulaştı.” şeklinde konuştu.

Tarımsal sulama projelerine 8,5 milyar lira kaynak

Tarım sektörü yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek 8,5 milyar lirayla sulama alanına tahsis edilirken bunu 2 milyar lirayla bitkisel üretim izledi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img