6.3 C
Ankara
Salı, Kasım 19, 2024

beyin

Aşkın gözü gerçekten kör

Aşık olduğumuzda, beynimizin olumsuzlukları gören bölümleri aktive olmuyor. Yani aşkın gözü gerçekten kör. Yine bir başka örnek, aşık olduğumuzda beynimizin muhakeme ve yargılama yapan bölümleri de çalışmıyor. Fakat aşk; beynimizde güven, inanç ve ödüllendirme fonksiyonlarını aktifleştiriyor.

Hafızayı sildirmek mümkün mü?

Hafıza sildirme işlemi, oyuncu Ceren Hindistan'ın, sosyal medyada yaptığı TMS tedavisi ile ‘hafızasını sildirdiği’ yönündeki açıklamaları sonrası yeniden gündeme geldi. Peki, hafıza sildirme işlemi gerçekten mümkün mü? İşte uzman görüşü…

Uyurken modem kapatılmalı

Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.

Beynin 9 gizemi!

Bilim dünyasının yıllardır sırlarını çözmekle bitiremediği, her gün yeni özelliklerini keşfettiği beynimiz, buna karşın hala bilinmeyenlerle dolu, en gizemli, en komplike organımız. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Geysu Karlıkaya, beynimizin, kafatasından çıkarılıp girinti ve çıkıntıları düzleştirildiğinde dört tane A4 kağıdı...

Meyve suyu beyin fonksiyonlarını destekliyor

Prof. Dr. Neriman İnanç, sebze ve meyveler gibi, meyve sularının da düzenli tüketildiğinde beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkiler yaptığına dikkat çekti. İnanç, özellikle çalışanların, ara dinlenmelerde meyve suyu gibi sıvı besinler almasının, verimliliği olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Omurilik felcinde kök hücre umudu

Her yıl binlerce kişi trafik kazaları, denize atlama ve spor yaralanmaları sonucunda “omurilik felci” ile karşı karşıya kalıyor. Konuyla ilgili son günlerde artış yaşanan “omurilik felci” vakalarına dikkat çeken Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu; kök hücre uygulaması ve omurilik felçlilerine uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı.

İş yerinde zihinsel zindeliği artırmak için 10 öneri

Beden zindeliği denince aklımıza “entrainer” etmek yani bedeni daha çok çalıştırmak geliyor. Zihin için ise bu tamamen geçerli değil. Peki, zihin zindeliği dediğimizde aklımıza ne gelmeli?

Fazla kilo beyni olumsuz etkiliyor

Bilim insanları, kilonun beyinde karar verme ve problem çözme gibi zihinsel görevleri yerine getirme becerisi ile hafızayı olumsuz etkilediğini bildirdi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img