5.5 C
Ankara
Pazar, Aralık 29, 2024

besin zehirlenmeleri

Besin Zehirlenmelerinde Ne Yapmak Gerekiyor?

Son günlerde yaşanan besin zehirlemelerinin ardından, ne yapmamız gerektiğini ne kadar biliyoruz? Acil oluşan şikâyetler, zehirlenme mi yoksa ani başlayan bir hastalık mı? Bulantı, kusma, ishal, ateş gibi şikâyetlerin zehirlenme olabileceğini anlayabiliyoruz fakat nörolojik belirtileri olan zehirlenmeleri nasıl ayırt etmeliyiz?

Besin zehirlenmelerine karşı öneriler

Gıda zehirlenmeleri riski yaz aylarında artıyor. Mikroorganizmalar sıcak havalarda çok daha kolay ve kısa sürede çoğalabiliyor. Mikroorganizma sayısı arttıkça ise hastalığın hızı ve etkileri de aynı şekilde artış gösteriyor.

Mutfakta bu hataları asla yapmayın!

Besin zehirlenmelerin çoğunda taşıyıcı besin; etler, yumurta ve süt veya deniz ürünleri oluyor. İyi olmayan şartlarda paketlenmeleri, saklanmaları ve hazırlanmaları gibi durumlarda besinlerdeki mikroorganizmalar çoğalıyor ve salgıladıkları toksinler de besin zehirlenmelerine yol açıyor. Peki, bu sağlıksız tablodan korunmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız?

Yemek yeme kabusa dönüşmesin!

Değişen beslenme alışkanlıkları, besin zehirlenmesi gibi bazı sorunları da beraberinde getirebiliyor. Yemek yerken nelere dikkat edelim? Gastroentereloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek anlattı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img