6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

bebek beslenmesi

İsviçreli Hero Group, Baby Gourmet’yi satın aldı

Türkiye’de Hero Baby markasının sahibi olan İsviçreli Hero Group, Kanadalı organik bebek maması ve atıştırmalık markası Baby Gourmet'yi satın aldığını duyurdu.

Anne sütünü artıran 7 temel alışkanlık

“Sütünüzün artması için dengeli, çeşitli ve yeterli beslenmeniz gerekir. Ancak ruh halinizin de önemini unutmamalısınız. Mutlu olduğunuz sürece bebeğinizi daha iyi besleyebilirsiniz.”

Bebeklerde ek gıda döneminde dikkat edilmesi gerekenler

Bebeklerin iştahını etkileyen pek çok faktör var. Bunların başında ek gıda döneminde yapılan hatalar geliyor. Bebeğin yaşına uygun sayıda ve öğünler halinde beslenmesini gerektiğini söyleyen Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Makbule Eren bebeklerde ek gıda döneminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Bebekler İçin Sağlıklı Beslenme

Kitapta, sağlıklı ve besin değerlerini ölçerek bebeğinizin tüm ihtiyacını karşılayabileceğiniz 80 tarife ek olarak, bebeğinizin doğru beslenme alışkanlıkları geliştirmesi için nasıl bir yol izleyebileceğiniz, ay ay hangi besinlerin bebeğinizin beslenmesine eklenmesi gerektiği gibi birçok farklı faydalı bilgi bulunuyor.

Prematüre bebekleri bekleyen 5 önemli sorun!

Anne karnındaki gelişimini tamamlamadan dünyaya gelen prematüre bebekler pek çok sağlık sorunları ile karşılaşabiliyor. İşte bu bebekleri bekleyen 5 önemli sorun…

İlk 6 ay sadece anne sütü

Bebeğin büyüme ve gelişmesi için gerekli olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerini içerdiği için ilk 6 ay sadece anne sütü alması yeterli oluyor.

Uzun süreli emzirmenin anne ve bebek için 15 faydası

Anne sütünün, anne ve bebek açısından pek çok faydası bulunuyor. Bu nedenle doğumdan hemen sonra bebeklerin anne sütü ile beslenmesi ve bunun ilk altı ay yalnızca anne sütü ile devam etmesi öneriliyor. Bebeğin 6’ıncı aydan sonra anne sütüne ek olarak destek gıdalar ile beslenme programının oluşturulması ve sürecin de 2 yaşına kadar devamı önem taşıyor. Çünkü bebek, anne sütü ile ne kadar uzun süre beslenirse yararı o kadar fazla ve kalıcı oluyor.

Bebekler için ‘süper besin’ prebiyotik hangi yiyeceklerde var?

Ek gıdaya geçiş döneminde ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri bebeğin yeteri kadar prebiyotik alıp almadığı… Çünkü prebiyotikler vücutta bağışıklık fonksiyonlarını geliştiriyor, hastalıklara karşı direnci artırıyor; sindirim sistemine de iyi geliyor. Ayrıca ek gıdayla alınan prebiyotikler, en güçlü prebiyotik kaynağı olan anne sütünün fonksiyonlarını da destekliyor. Peki, bu ‘süper besin’i en çok hangi besinlerde bulabilirsiniz?

“Bebeklerde bağışıklık sisteminin gelişimi için prebiyotik ve postbiyotikler çok önemli”

Uzman Doktor Dicle Çelik, bağışıklık hücrelerinin yüzde 70’inin bağırsaklarda yer aldığını ve doğumdan sonraki ilk 2 yılın bebeklerin bağışıklık sistemlerinin gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bağışıklık sisteminin gelişimi için anne sütü içeriğinde yer alan prebiyotikler en önemli beslenme kaynağından biridir.” dedi. Bebek beslenmesi ve bağışıklık konusunda annelere yönelik önemli bilgiler paylaşan Uzman Doktor Dicle Çelik, prebiyotiklerin bebeklerin bağırsak sisteminde yer alan faydalı bakterilerin gelişimini desteklediğine ve bağışıklık sisteminin gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çekti. “Bebeklerde bağışıklık sisteminin doğru gelişimi çok önemli” Bebeklerin tam olarak gelişmemiş bir bağışıklık sistemi ile doğduklarına ve bağışıklıklarının zamanla olgunlaştığına dikkat çeken Çelik, “Bağışıklık hücrelerinin yüzde 70’i bağırsaklarda yer alır. Dolayısıyla doğumdan sonraki ilk 2 yıl, bebeğin bağışıklığının doğru gelişmesi çok önemlidir. Bebeğin sağlıklı gelişebilmesi için anne sütü en önemli besin kaynağıdır.” dedi. “Prebiyotik ve postbiyotikler faydalı bakterileri destekliyor” Uzm. Dr. Dicle Çelik, prebiyotiklerin bebeklerin bağırsak sisteminde yer alan faydalı bakterilerin gelişimini destekleyerek bağışıklık sisteminin gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çekti. “Postbiyotikler”den de bahseden Çelik; “Prebiyotikler, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını artırır ve zararlı bakterilerin oluşumunu da önlemeye çalışır. Postbiyotikler de, yararlı bakterilerin yan ürünleridir ve çoğalmalarını destekler. Bu iki madde de anne sütünde bulunur. Anne sütü yokluğunda ya da eksikliğinde ise erken ek gıdaya başlamamalı, doktorunuza danışarak çocuk devam sütleri ile bebeğinizi beslemelisiniz. Prebiyotik ve postbiyotik ilaveli çocuk devam sütleri ile bebeğinizin bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

3 Soruda Bebekler İçin “Süper Besin” Prebiyotikler

Vücutta bağışıklık fonksiyonlarını geliştiren, hastalıklara karşı direnç kazandıran ve sindirim sistemine iyi gelen prebiyotikler, bebek beslenmesinde en önemli rollerden birini üstleniyorlar. Altıncı ay sonrası ek gıdaya geçiş döneminde özellikle tercih edilmesi gereken prebiyotik içeren besinler, “süper besin” olarak biliniyor çünkü en güçlü prebiyotik kaynağı anne sütünün fonksiyonlarını destekliyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img