17.9 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

Barem

Türkiye toplumsal cinsiyet eşitliğinde 35 ülke arasında 26. sırada

35 ülkede gerçekleştirilen bir araştırmada, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğunu düşünenlerin oranı; evlerde yüzde 58, işyerlerinde yüzde 56, siyasette ise yüzde 46 ile dünya ortalamasının altında çıktı. Türkiye bu oranlarla 35 ülke arasında 26. Sırada yer aldı.

Türk halkı koronavirüs aşısına karşı “temkinli”

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir araştırma, koronavirüs aşısına karşı denenme süresi ve üretildiği ülkeler bağlamında temkinli yaklaşıldığını gösterdi.

Koronavirüs tüm korkuları geride bıraktı

Bugünlerde vaka sayılarının tırmanışa geçmesiyle birlikte kendimiz ve ailemiz için en çok korktuğumuz şey koronaya yakalanmak. Sıralamaya giren diğer korkularımızsa, deprem, işsizlik ve geçim derdi.

Korona günlerinde ev halimiz!

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, pandemide geç yatıp geç kalkmak, daha çok yemek, daha çok TV izlemek gibi bazı rutinler evde geçirilmek zorunda kalınan zamanlarda can sıkıntısından kaynaklanıyor ve mutlu etmiyor. Mutlu eden meşguliyetler ise, kadın- erkek, genç- yaşlı, büyük çoğunluğun yaptığı ev işi, mutfakta fark yaratmaya soyunmak ve kitap okumak.

Küresel İklim Değişikliği: Kimi geri dönüş var diyor, kimisi inanmıyor…

Tüm dünya, küresel ısınmaya neden olan iklim değişikliğinin farkında ancak insanlık, tehdit ve çözüm konularında ikiye ayrılıyor. Yarıya yakın bir grup geri dönüş için bir fırsat olduğunu savunurken, diğer yarısı artık çok geç kalındığını düşünüyor. Türkiye ise 39 ülke arasında yüzde 95’lik oranla bu sorunu tehdit olarak gören ilk sıradaki ülke. Çin iklim değişikliğini tehdit olarak kabul etmezken, Hindistan sorun karşısında umutsuz. Çünkü insanlık, sorunu çözmekte çok geç kaldı.

4 kişiden biri, ekonomik açıdan zorluk yaşayacağından endişeli

Toplumun koronavirüs pandemisi algısında çarpıcı değişimler söz konusu. Salgının başlarında toplumda genel olarak panik duygusu hakimken, sürecin uzaması ile birlikte bu duygu yerini büyük ölçüde gelecek endişesine bırakmış durumda.

Koronavirüs salgını 10 çalışandan 6’sının düzenini değiştirdi

Kovid-19 salgını öncesi çalışmakta olan kesimin salgın sırasında ne yaptığını irdeleyen bir araştırma; pandeminin iş dünyasının çalışma düzenini fazlasıyla etkilendiğini gösteriyor. Araştırmaya göre, 10 çalışandan 6’sının çalışma düzeni değişmiş. Görüşülen kişilerin yüzde 37’si salgından önce olduğu gibi çalışmaya devam ediyor. Peki ya geri kalan yüzde 63’lik grup ne yapıyor?

Türkiye’de eğitim düzeyi yükseldikçe cinsiyet eşitliği algısı azalış gösteriyor.

Barem, Dünya Kadınlar Günü’ne sayılı günler kala cinsiyet eşitliği araştırmasını açıkladı. Sonuçlara göre, dünya genelinde eğitim yükseldikçe cinsiyet eşitliği algısı artarken, Türkiye’de azalış gösteriyor.

10 Kişiden 4’ü STK’lara Güvenmiyor

Toplum yararına çalışan kuruluşlara güvenin, doğal olarak çok yüksek olması beklenirken, dünya genelinde yüzde 37, Türkiye’de ise yüzde 38 oranında önemli bir kesim Sivil Toplum Kuruluşlarına güvenmediğini söylüyor.

Dünyanın en mutlu bölgesi Latin Amerika, en mutsuz bölgesi ise…

Barem’in, GIA işbirliği ile gerçekleştirdiği “Umut ve Mutluluk” araştırması, 2020’ye girerken dünyanın nabzını öçtü. Türkiye dahil 46 ülkede 45 bin 676 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, insanlar 2020’den umutlu…
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img