6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

araştırma

Vatandaş salgınla ilgili haberlerin doğruluğundan şüphe ediyor

Salgınla ilgili haberler televizyon tartışma programlarında yerini alıyor, sosyal medyada konuşuluyor ve online haber sitelerinde bulunuyor. Ancak; vatandaşların yarısından fazlası karşı karşıya geldikleri bu salgınla ilgili bilgilendirmelerden hangilerinin doğru hangilerinin yalan veya yanlış olduğunu ayrıştırma konusunda zorluk yaşıyor.

En çok sevdiklerimize doyasıya sarılmayı özledik

Türk halkı 2021’den umutlu. Her 10 kişiden 6’sı yeni yıla umutla girdiğini söylerken her 10 kişiden 5’i, 2021’in 2020’den çok daha iyi bir yıl olacağını düşünüyor. Pandemi’de her 5 kişiden 3’üyse en çok sevdiklerine sıkı sıkı sarılmayı özlediğini ifade ediyor.

Türk halkı koronavirüs aşısına karşı “temkinli”

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir araştırma, koronavirüs aşısına karşı denenme süresi ve üretildiği ülkeler bağlamında temkinli yaklaşıldığını gösterdi.

Her 10 vatandaştan 8’i Korona virüsün ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor

İstanbul Okan Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Köten ile bağımsız pazarlama araştırma firması Design Research’ün ortak yürüttüğü Korona Virüs Gündem Araştırması bu süreçte günlük yaşantımızın ve algılarımızın nasıl değiştiğini ortaya koyuyor. Araştırma verilerine göre, her 10 vatandaştan 8’i Korona virüsün ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor

Küresel İklim Değişikliği: Kimi geri dönüş var diyor, kimisi inanmıyor…

Tüm dünya, küresel ısınmaya neden olan iklim değişikliğinin farkında ancak insanlık, tehdit ve çözüm konularında ikiye ayrılıyor. Yarıya yakın bir grup geri dönüş için bir fırsat olduğunu savunurken, diğer yarısı artık çok geç kalındığını düşünüyor. Türkiye ise 39 ülke arasında yüzde 95’lik oranla bu sorunu tehdit olarak gören ilk sıradaki ülke. Çin iklim değişikliğini tehdit olarak kabul etmezken, Hindistan sorun karşısında umutsuz. Çünkü insanlık, sorunu çözmekte çok geç kaldı.

4 kişiden biri, ekonomik açıdan zorluk yaşayacağından endişeli

Toplumun koronavirüs pandemisi algısında çarpıcı değişimler söz konusu. Salgının başlarında toplumda genel olarak panik duygusu hakimken, sürecin uzaması ile birlikte bu duygu yerini büyük ölçüde gelecek endişesine bırakmış durumda.

Türkiye korona virüsüne nasıl yaklaşıyor?

Araştırma şirketi Adgager, tüm dünyayı etkileyen Korona Virüsü hakkında Türkiye’de bir araştırma gerçekleştirdi. Sonuçlara göre, halk virüsten korkmuyor ve azımsanamayacak bir kitle virüsün abartıldığını, yakın zamanda aşısının ve / veya tedavisinin bulunacağını düşünüyor.

“Ne iş olsa yaparım (Abi)!”

Uluslararası Antalya Üniversitesi tarafından TNS ortaklığıyla gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları, gençlerin iş seçiminde ideali olmadığını ve herhangi bir kriter aramadıklarını ortaya koydu. İş seçiminde kriter aramayanların oranı lise mezunu gençlerde %40,7 olurken, üniversite mezunlarında bu oran %29,4 oldu. Kırsal kesim de %64,5 ile yeter ki iş olsun diyen kesim oldu.

İTÜ’lü akademisyenlerin büyük başarısı

Türkiye’den 1000’e yakın başvurunun gerçekleştirildiği *TÜBİTAK - BMBF (Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı) 2+2 programında İTÜ’nün 2 projesi, desteklenmeye değer bulunan 9 proje arasında yer aldı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img