5.7 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

ar-ge

Bakanlıktan teknoloji projelerine destek

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu konularda, bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi, bu bilgi ve teknolojilerin çiftçilerle tarımsal sanayicilere aktarılması amacıyla uygun görülen araştırma geliştirme projelerini destekleyecek.

Şirketler neden Ar-Ge yapmalı?

Sanayideki dönüşüm hız kesmeden devam ederken şirketler henüz 4.0 devrimine ayak uyduramamışken bir de 5.0 Devrimi geldi. Hal böyle olunca günümüz dünyasında Ar-Ge’nin önemi oldukça arttı.

Geçen yıl Ar-Ge’ye 10,7 milyar lira harcadık

Türkiye’de Ar-Ge çalışmaları için geçen yıl 10 milyar 710 milyon lira harcama yapılırken, bu yıl 12 milyar 950 milyon lira başlangıç ödeneği ayrıldığı kaydedildi.

Tat Gıda, Ar-Ge Merkezini hizmete açtı

Tat Gıda, “Tohum” adını verdiği Ar-Ge merkezinin açılışını bir konferansla yaptı. Mustafa Kemalpaşa’da kurulan ve “Tohumdan Geleceğe” sloganı ile çalışmalarını sürdürecek merkezde 20 kişilik bir ekip görev alacak.

Sektörünün ilk ar-ge merkezini kurdu

İmaş Makine, AR-GE merkezi için yaptığı başvurunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından sektörünün ilk AR-GE merkezine imza attı.

TİM İlk 1000 İhracatçı Firmayı açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 15 yıldır yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan İlk 1000 İhracatçı Firma araştırmasının 2016 yılı sonuçları düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Listede ilk 3 sırayı otomotiv devleri aldı.

Bakan Özlü Üretim Reform Paketini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'nin tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştıkları 77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni, tüm ilgili STK'lar ve kuruluşların görüşlerini alarak hazırladıklarını belirten Özlü, yarın TBMM Sanayi Komisyonunda paketin sunumunu yapacaklarını ve mayıs ayı içinde de Meclisten geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Asyalı şirketler ‘çok agresif’ büyüyecek

KPMG, küresel üretim sektörünün geleceğini araştırdı. KPMG Endüstriyel Üretim Sektör Lideri Hakan Ölekli, ABD, Avrupa ve Asya’dan 360 üst düzey şirket yöneticisiyle yapılan ankette üç başlığın ön plana çıktığını belirterek, “Önümüzdeki iki yıl, özellikle Asyalı şirketler çok agresif büyüyecek. Asyalı üreticiler yeni pazarlar için gaza basıyor, rekabet artacak. Batılı üretici artık “Çin’de üret” yerine “Çin’e sat” stratejisine geçti” dedi.

Gıda ve İçecek Sektöründe Yeni Ürün İnovasyonu! Niçin, Nasıl?

Uzun yıllar ilaç ve gıda sanayi üretim, Ar-Ge ve tedarik zinciri yönetiminde çalışmış biri olarak inovatif yeni ürünler geliştirmenin Türk ekonomisine büyük değer katacağına inanıyorum. Gıda ve tarımsal ürünler üreten firmalara ve fabrikalara yaptığım ziyaretlerde yeni ürün geliştirme konusunda iyileşme yapılması gerektiğini gözlemliyorum.

İSO, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nu açıkladı

İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasında 2015 yılında üretimden satışlara göre ilk sırada 223 milyon 718 bin liralık üretimden net satışlarıyla Emas Makina yer aldı. Emas’ı 223 milyon 668 bin lira ile Or-pa Pazarlama ve Tekstil izledi. Üçüncülük, 223 milyon 171 bin lira ile Güçlü Fındık’ın oldu.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img