“Ülkemizde ihtiyaç duyulan vitaminlerin, tüketilen gıdalardan alındığına dair yaygın ve yanlış bir görüş var.” diyen Ecz. Ayşen Dincer; “Dünya Sağlık Örgütü günde 5-7 porsiyon mevsiminde pişirilmiş meyve ve sebze tüketebiliyorsanız, toplumun geri kalanına oranla, beslenme rezervinizin iyi olabileceğini söylüyor. Oysa ‘Türkiye Beslenme Rehberi’ne baktığımızda; ülkemizde bu ortalamanın, günde 1,5 porsiyon olduğunu görüyoruz. Üstelik gençlerde bu oran 0,7’lere kadar düşüyor. Bu nedenle her bireyin, ihtiyacına yönelik vitamin takviyesi kullanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.” diyor.
Pandemi ile beraber bağışıklık sisteminin önemine dair yeniden kazanılan farkındalık 7’den 70’e herkesin; beslenme, uyku, çalışma gibi koşullarını gözeterek; günlük yaşamında yeni ve sağlıklı adımlar atmasını zorunlu kılıyor. Ecz. Ayşen Dincer, özellikle salgın ve mevsim geçişleri gibi dönemlerde fazlasıyla önem kazanan bağışıklık sistemini güçlendirmek için multivitaminler gibi zengin içerikli çözümlerden destek almak gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “Günümüzde vitamin desteği ihtiyacı için kapsamlı formüller geliştiriliyor.”
Salgın ve mevsim geçişlerinin sağlık bariyeri: Zengin içerikli vitamin kombinasyonları
Küresel Covid-19 salgını ile beraber dünyada hemen herkesin, virüs ve bakterilere karşı; etkin bir direnç gösterebilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmeye geçmişte olduğundan çok daha fazla önem verdiğine dikkat çeken Dincer; uzmanların, bağışıklık sistemini güçlendirmek adına özel olarak hazırlanmış vitamin, mineral, antioksidanlar ve aminoasitlerin dengeli kombinasyonunu içeren takviyelerin, hastalıklarla mücadelede önemli rol oynadığını söylediğini belirtiyor. Dincer; “Uzmanlar, mikro besinlerin özellikle de A, C, D ve E vitaminleri ile selenyum ve çinkonun, influenza aşılarının etkinliğini arttırdığını; yetersiz beslenme nedeniyle vitamin ve mineral alımının azalması durumunda aşıya verilen yanıtın azalttığını belirtiyor.” diye ekliyor.
Tükettiğimiz gıdalar vitamin alımı için yeterli değil
Ecz. Ayşen Dincer, vitamin takviyelerinden yararlanmanın önemini ise “Ülkemizde ihtiyaç duyulan vitaminlerin, tüketilen gıdalardan alındığına dair yaygın ve yanlış bir görüş var. Dünya Sağlık Örgütü günde 5-7 porsiyon mevsiminde pişirilmiş meyve ve sebze tüketebiliyorsanız, toplumun geri kalanına oranla, beslenme rezervinizin iyi olabileceğini söylüyor. Oysa ‘Türkiye Beslenme Rehberi’ne baktığımızda; ülkemizde bu ortalamanın, günde 1,5 porsiyon olduğunu görüyoruz. Üstelik gençlerde bu oran 0,7’lere kadar düşüyor. Bu nedenle her bireyin, ihtiyacına yönelik vitamin takviyesi kullanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” sözleriyle açıklıyor.
[mc4wp_form id=”25750″]