Ana Sayfa Beslenme Beyin diyetinin 5 ilkesi

Beyin diyetinin 5 ilkesi

0
856
Diyet süreci, beyin diyetinin 5 ilkesini uyguladıktan sonra başlıyor.

Beslenme Uzmanı Müge Arslan, diyetin beş ilkesi olduğunu söylüyor ve bunları; sevgi, güven ve inanç, hedefi doğru belirleme, emek ve azim ile başarı olarak sıralıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Arslan
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Arslan

Medamerikan Tıp Merkezi Beslenme Uzmanı Müge Arslan, insanların diyete başlamadan önce ve başladıktan sonra yaşadıkları endişeleri aktarıyor. Arslan, “Belli bir süre kilo verdim ve sonra tekrar verdiğim kiloları geri aldım, eyvah diyete başlıyorum, pasta, makarna, pilav ve lahmacuna veda etmek zorundayım, aç kalacağım, sebze ve meyveyle hayat geçmez” gibi endişe ve soru işaretleri taşıdıklarına vurgu yapıyor. Oysaki diyet hiç de düşünüldüğü gibi; sevilen yiyeceklerden uzak kalınan, sadece sebze ve meyve tüketilerek geçirilen bir süreç değildir. Diyet; kişilerin yaşam tarzlarına adapte edilmiş listelerle, sevilen yiyeceklere de yer verilerek, sosyal yaşantı kısıtlanmadan, uzun dönemde davranış değişikliği yapmaktır. Aslında diyet; uzun dönemde davranış değişikliği yaratabilmektir. Diyete başlamadan önce öncelikle beyin diyeti yapılmak önemli.

Beyin diyetinin 5 ilkesini uyguladıktan sonra diyet sürecinin başladığına dikkat çeken Arslan, beyin diyeti sayesinde diyete bakış açısını öğrenmek ve beraberinde getirdiği başarıya daha kısa sürede sahip olmanın mümkün olduğunu aktarıyor.

Beyin diyetinin 5 ilkesi nedir?

SEVGİ

Hayatın her evresinde ve her şeyde olduğu gibi işe kendinizi sevmekle başlayacaksınız.

Kendinizi seveceksiniz ki; içinizdeki potansiyelin ve gücün farkına varabilin.

Sevmekten korkmayın, çünkü unutmayın ki sevgi paylaştıkça çoğalır.

GÜVEN VE İNANÇ

Güven ve inanç birbiriyle kardeş kavramlardır. Yaşamda elde edilen tüm başarılar ve gerçek diye tabir edilen her şey güven ve inanç üzerine kuruludur. Bu nedenle hayatta başarılı olmak için öncelikle kişi kendine güvenmelidir. Başarıya ulaşmak için en önemli unsurlardan biri şüphesiz inanmak ve güvenmektir. Diyet sürecinde; kişinin hem kendisine hem de bu süreçte yol gösterecek diyetisyenine güveni ve inancı tam olmalıdır.

HEDEFİ DOĞRU BELİRLEMEK

Hedefiniz geçici başarılar olmamalıdır; asla kısa sürede çok kilo kaybetmek hedeflememeli. Hedefi her zaman uzun kalıcı başarılar üzerine belirlemeli, uzun dönemde sağlıklı kilo kaybını ve kaybedilen kiloların geri alınmaması hedeflemeli.

EMEK VE AZİM

Hayatın her evresinde olduğu gibi bu evrede de, geçirilen bu süreçte de emek vermek gerekiyor. Diyet sürecinde; her zaman aynı hızla ve aynı miktarda kilo kaybı olmayabilir. Dönemsel olarak metabolizmada yavaşlamalar hatta duraksamalar olabilir. Fakat bu dönemde diyetisyenin önerilerine uyarak, gösterdiği yolda emin ve vazgeçmeden ilerlemek, başarıya olan inancı kaybetmek ve diyetisyen tarafından düzenlenen listeyi özenle uygulamaya devam etmek önemli.

BAŞARI

Sevgi, inanç, doğru belirlenen hedef ve emek sonrasında elde edilen başarı, yeterli ve dengeli beslenerek, aç kalmadan, yaşam tarzına adapte edilmiş ve sosyal yaşantının kısıtlanmadan yaşanan kalıcı kilo kaybı başarıyı getiriyor.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz