Bi-Fikir ile 575 milyon TL değer yarattılar

0
10437
Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan

Anadolu Grubu’nun inovasyon programı Bi-Fikir kapsamında 2018’in en iyi projeleri seçildi. Anadolu Grubu çalışanları tarafından hayata geçirilen projelerle son 4 yılda toplam 575 milyon TL’lik değer yaratılan Bi-Fikir kapsamında, devam eden projelerle birlikte bu rakamın 750 milyon TL’ye ulaşması öngörülüyor. 

Anadolu Grubu’nun inovasyon platformu olan Bi-Fikir kapsamında 2018 yılının en iyileri seçildi. Grup çalışanlarının fikirlerinin projelendirildiği ve yenilikçi birçok ürün ve hizmetin geliştirildiği programda bu yıl “Mucitler” kategorisinde Anadolu Isuzu’nun “Kızılötesi Kalorifer” projesi, “Kaşifler” kategorisinde ise Adel Kalemcilik’in “İçeriğinde Nitro Bulunmayan Boya İmalatı” projesi birinci oldu. Finale kalan Anadolu Grubu şirketleri 9 Kasım‘da Hilton Bomonti’de düzenlenen Bi-Fikir Festivali’nde projelerini tanıttı. Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Bi-Fikir ile bugüne kadar 575 milyon TL’lik değer yaratıldığı bildirildi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan “Anadolu Grubu olarak, katma değeri yüksek üretim için insana yatırımın, ekonomik büyüme için gerekli platform ile özgürlüklerin sunulmasının ve bu süreçte ortak çalışma kültürünün değerine inanıyoruz. Kendi işimizi sadece bugün, bu platformda değil, her gün, her saniye, daha iyi yapma azmimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu azimle yarışmamıza katılan herkesi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Proje sayısı artıyor

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu ise programa katılan çalışan ve sisteme girilen fikir ile uygulamaya alınan proje sayısının her geçen gün arttığını kaydetti. Zorlu, “Bu durum geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Projelerimizin çıktıları Grubumuzun büyüklüğü ile birleştiğinde aslında tüm dünya için fark yaratan önemli bir değer ortaya çıkıyor. Ürettiğimiz ürünler, geliştirdiğimiz teknolojiler ve toplumsal ve sosyal alanlardaki çalışmalarımızla ulaştığımız sonuçlar, Grubumuzun faaliyet gösterdiği, ürün ve hizmetlerini ulaştırdığı tüm coğrafyalara etki ediyor. Bi-Fikir’de şu ana kadar yapılan çalışmalarla yarattığımız toplam değer 575 milyon TL’yi buldu. Devam eden projeleri de hayata geçirdiğimizde bu rakamın 750 milyon TL’yi bulmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin fikirleri hayata geçiriliyor

Bi-Fikir Programı’na bu yıl üniversite öğrencileri de dahil edildi. Programın Anadolu Grubu’nun kampüs markası KAP (Kariyerini Anadolu Grubu’nda Planla) ile birleştirilmesi ile üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı fikirleri de değerlendirmeye alındı. Finale çıkmaya hak kazanan 10 fikrin sahibi Anadolu Grubu tarafından organize edilecek eğitimlere ve mentorluk programına dahil edilecek. Mayıs 2019’da gerçekleşecek finalde 10 proje içinden seçilen birinci projeye 20 bin TL, ikinci projeye 15 bin TL, üçüncü projeye 10 bin TL ödül verilecek. Üniversite öğrencilerinin fikirleri arasında uygulanmasına karar verilen projeler Anadolu Grubu desteği ile hayata geçirilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz